Vandaag tot 30% korting op posters
Geldig bij besteding vanaf 39 €.
Selectie sorteren
Sluiten
Gebruik filter
Kleur
Oriëntatie
Sorteer
Gebruik filter
Hilma af Klint Posters Posters
Het beste van kunst en design
Hilma af Klint

Hilma af Klint Posters

Hier vindt u een zorgvuldige selectie posters met unieke kunst geïnspireerd door de Zweedse schilder Hilma af Klint, een van de pioniers van het impressionisme in de tweede helft van de 19e eeuw. Hilma af Klint staat bekend om haar abstracte schilderijen waarvan gezegd kan worden dat ze visuele representaties zijn van complexe filosofische ideeën en spirituele concepten.

Koop poster Hilma af Klint


Posters geïnspireerd door Hilma af Klint

Hilma af Klint was een Zweedse schilderes en pionier op het gebied van op het werk gebaseerde schilderkunst. Ze maakte deel uit van een groep religieuze kunstenaars genaamd de Vijf en die werkte met een abstracte en symbolische vormentaal gebaseerd op inspiratie uit vooral de theosofie. Haar abstracte schilderkunst was een voorafschaduwing van kunstenaars als Vasily Kandinsky en Piet Mondriaan. Ze is een van de kunstenaars die pas lang na haar dood aandacht en erkenning kreeg.

Kunstenaar Hilma af Klint

Hilma af Klint werd geboren op 26 oktober 1862 in Karlberg Castle in Solna, Stockholm. Het meest centrale werk van Hilma af Klint is de serie The Paintings for the Temple, die ze maakte in de jaren 1906-1915. Ze bestaan ​​uit 193 schilderijen, onderverdeeld in een aantal series. De schilderijen van Hilma af Klint zijn niet alleen esthetische kunstwerken, maar vol symbolen die geïnterpreteerd kunnen worden. De schilderijen kunnen worden geïnterpreteerd als berichten van, of als portalen naar, een andere dimensie.