Vandaag tot 30% korting op posters
Geldig bij besteding vanaf 39 €.
Selectie sorteren
Sluiten
Gebruik filter
Kleur
Oriëntatie
Sorteer
Gebruik filter
William Morris Posters Posters
Het beste van kunst en design
William Morris

William Morris Posters

Hier vindt u een zorgvuldige selectie van posters met unieke kunst geïnspireerd door de Britse kunstenaar William Morris, actief in Londen in de 19e eeuw. William Morris was een van de leidende figuren in de Britse Arts and Crafts-beweging. Hij staat onder meer bekend als ontwerper van prachtige patronen voor behang en stoffen. Poster William Morris is een van onze meest populaire werken in de categorie abstracte posters.

Koop poster William Morris


Posters geïnspireerd door William Morris

William Morris werd over de hele wereld bekend om zijn unieke en mooie patronen voor onder andere behang en stoffen. Onze posters met motieven geïnspireerd door William Morris worden gekenmerkt door decoratieve abstracte vormen, gebaseerd op zijn patronen gemaakt voor behang en stoffen. William Morris was een Britse kunstenaar, ontwerper en auteur en een leidende figuur in de Britse Arts and Crafts-beweging. Maar hij is vooral bekend als de ontwerper van prachtige patronen voor behang en patroonstoffen.

Het verhaal achter de artiest

William Morris werd geboren op 24 maart 1834 in Walthamstow, Waltham Forest bij Londen. In 1861 richtte hij samen met Rossetti, Burne-Jones, Madox Brown en Webb het bedrijf Morris, Marshall, Faulkner & Co op, dat later bekend werd als Morris & Co. Hun gedessineerde stoffen en behang worden vandaag de dag nog steeds verkocht met een licentie van de stoffenfabrikant Sanderson & Sons en zijn onder meer te koop bij het warenhuis Liberty in Londen. William Morris stierf in 1896, 62 jaar oud.