Vandaag tot 30% korting op posters
Geldig bij besteding vanaf 39 €.
Selectie sorteren
Sluiten
Gebruik filter
Kleur
Oriëntatie
Sorteer
Gebruik filter
Bauhaus Posters Posters
Het beste van kunst en design
Bauhaus

Bauhaus Posters

Hier vindt u een zorgvuldige selectie posters met ontwerpen geïnspireerd op de beroemde Duitse kunstacademie Bauhaus. Bauhaus heeft een grote invloed gehad op de moderne kunst en architectuur en kan worden gezien als een voorloper van het functionalisme. De kunstacademie was actief tussen de jaren 1919 en 1933.

Koop Bauhaus Poster


Bauhaus Posters - geïnspireerd door de Duitse kunstacademie

Bauhaus posters kopen? Ga dan naar Gallerix.nl. Hier vindt u een brede selectie posters met motieven geïnspireerd op de ideeën en ontwerpers van de beroemde Duitse kunstacademie. De grafische vormgeving en typografie die in de jaren 1919-1933 bij Bauhaus werden gecreëerd, hebben de ontwikkeling van de moderne grafische vormgeving sterk beïnvloed. Bauhaus introduceerde het functionalisme in typografie en er ontstond een Bauhaus-stijl van typografie en grafisch ontwerp. Typerend voor de stijl was dat deze gebaseerd was op eenvoud, schreefloos was en gericht was op het overbrengen van informatie. Bauhaus was het begin van de zogenaamde nieuwe typografie door de basisprincipes ervan te definiëren.

Bauhaus Historia

Bauhaus was een Duitse school voor ambachten, architectuur en design die actief was tussen de jaren 1919-1933. Het Bauhaus heeft een grote invloed gehad op de moderne kunst en architectuur en wordt beschouwd als een voorloper van het functionalisme. Bauhaus werd in 1919 in Weimar opgericht door Walter Gropius. In 1925 werd de school verplaatst naar Dessau en in 1932 werd een nieuwe verhuizing naar Berlijn gedaan. Walter Gropius was de directeur van de school 1919-1928. Kunst en technologie zouden versmelten tot het ideale ontwerp. Het idee van Gropius was om een ​​weg terug te vinden naar een verenigde esthetische culturele expressie door de eenheid tussen kunst- en ambachtsonderwijs.