Vandaag tot 30% korting op posters
Geldig bij besteding vanaf 39 €.
We planten bomen in Brazilië

We planten bomen in Brazilië

Gallerix ondersteunt de organisatie Eden Reforestation Project (voorheen OneTreePlanted) die over de hele wereld nieuwe bomen plant in landen die Madagaskar, Kenia, Indonesië, Filippijnen, Brazilië en Nepal. Voor elke boom die in onze productie wordt gebruikt, planten we twee nieuwe. Zo zorgen we voor een duurzame productie en dat onze planeet en onze ecosystemen nu en in de toekomst kunnen functioneren.

Onze laatste donatie aan het Eden Reforestation Project geeft de organisatie de mogelijkheid om ongeveer 6.600 nieuwe boomzaailingen te planten. We hebben ervoor gekozen om te doneren aan projecten voor het herplanten van bomen in Brazilië.

 

Eden Reforest Project

Eden Reforestation Project

 

Bomen planten in Brazilië

De groei van de agrarische industrie is de belangrijkste oorzaak van ontbossing in Brazilië. Intensieve landbouwtechnieken tasten de bodem snel aan, verhogen de uitstoot van broeikasgassen en bedreigen de bescherming van traditionele groepen, inheemse volkeren en Quilombola-gemeenschappen. Door landgebieden in de Amazone, Cerrado en langs de kust te herbebossen, helpen we ecosystemen te herstellen en tegelijkertijd economische kansen te creëren voor omliggende gemeenschappen.

Waarom zijn bomen belangrijk voor het milieu?

Bomen helpen de lucht die we inademen te zuiveren, filteren het water dat we drinken en vormen een leefgebied voor meer dan 80% van de terrestrische biodiversiteit ter wereld. Bossen bieden werk aan meer dan 1,6 miljard mensen, absorberen schadelijke koolstof uit de atmosfeer en zijn sleutelingrediënten in 25% van alle geneesmiddelen. Heb je ooit een aspirine genomen? Het komt uit de schors van een boom.

Bomen spelen een sleutelrol bij het opvangen van regenwater en het verminderen van het risico op natuurrampen zoals overstromingen en aardverschuivingen. Hun ingewikkelde wortelsystemen werken als filters, verwijderen verontreinigende stoffen en vertragen de opname van water in de bodem. Dit proces voorkomt schadelijke erosie van waterglijbanen en vermindert het risico op oververzadiging en overstromingen. Volgens de Food and Agriculture Association van de VN kan een volwassen groenblijvende boom elk jaar meer dan 15.000 liter water opvangen.

In een enkele boom kunnen honderden soorten insecten, schimmels, mos, zoogdieren en planten leven. Afhankelijk van het soort voedsel en onderdak dat ze nodig hebben, hebben verschillende bosdieren verschillende soorten leefgebieden nodig. Zonder bomen zouden bosdieren nergens naar huis kunnen bellen.

Bomen helpen de planeet af te koelen door schadelijke broeikasgassen zoals koolstofdioxide op te nemen en op te slaan in hun stammen, takken en bladeren - en zuurstof terug af te geven aan de atmosfeer. In steden kunnen bomen de omgevingstemperatuur tot wel 8° Celsius verlagen. Nu meer dan 50% van de wereldbevolking in steden woont – een aantal dat naar verwachting zal stijgen tot 66% in het jaar 2050 – worden vervuiling en oververhitting een reële bedreiging. Gelukkig kan een volwassen boom gemiddeld 22 pond koolstofdioxide per jaar opnemen, waardoor steden een gezondere en veiligere plek worden om te leven.