Vandaag tot 30% korting op posters
Geldig bij besteding vanaf 39 €.
Maak je eigen fotowand

Maak je eigen fotowand

Het maken van je eigen fotowand kan wel eens een hele uitdaging zijn. Aan de ene kant moet de grootte van een schilderij mooi passen in de kamer en zullen de kaders recht moeten hangen op een manier die er goed uitziet. Aan de andere kant moet je keuzes maken over hoe je de kaders zult ophangen zodat er een mooie plaats tussen zit en zodat alles er netjes uitziet, ook dit kan een hele opgaven zijn. Zoals je kan zien zijn er een hele hoop details waar je aan moet denken om een goede look te creëren. Volg ons doorheen het proces van het maken van de perfecte fotowand. 

Dus, hoe begin je aan het maken van een fotowand?

1. Plannen
Je moet beginnen met een goed plan. Voordat je je fotowand gaat bouwen moet je ongeveer weten hoeveel van je muur bedekt zal zijn, hoeveel kaders je zal gebruiken, welke maten van kaders je nodig hebt en de plaats die je tussen de kaders zou willen laten. Een goed idee dat je kan gebruiken is je plan op een blad papier tekenen en verschillende dingen uitproberen voordat je een definitieve beslissing neemt.

2. Budgeting
Het kopen van een poster is relatief goedkoop, maar wanneer je een hoger aantal posters nodig hebt kunnen de kosten al snel oplopen. Maak daarom een budget voor je galerij muur zodat je je kosten vanaf het begin kan bijhouden. 

3. Meet alles op
Meet hoeveel plaats je hebt op je muur. Hoe hoog en hoe breed kan je fotowand zijn?
De plaats die je wilt gebruiken kan misschien beperkingen hebben, maar het kan ook verschillende mogelijkheden creëren. Wanneer je ongeveer weet hoeveel ruimte je hebt, kan je ook een van onze voorbeelden gebruiken om gemakkelijk een samenstelling te gebruiken die je perfect op je muur kan gebruiken. Al onze voorbeelden hebben duidelijk de afmetingen van jouw fotowand zodat deze perfect zullen passen. 

4. Pas je aan aan je omgeving
Grootte komt na ruimte. Een grote kamer geeft ruimte voor een grote galerij muur, een kleine kamer heeft minder ruimte voor een fotowand. Hoe groter de kamer, hoe meer plaats je hebt op een muur, en hoe meer plaats je elk frame kan geven om te ademen. 

5. Vind de juiste kleurbalans
Start met de muur kleur en de kleur van je meubels. Zorg er zeker voor dat je keuze van fotolijsten en posters in harmonie zijn met je muur kleur en je andere meubels. Een goede tip is om twee of drie kleuren te kiezen om mee te starten. dit maakt het makkelijker om te verzekeren dat je de combinatie van posters laat communiceren met de meubels en met elkaar, zo voorkom je dat de hele kamer er rommelig uitziet. 

6. Kies motieven!
Nu komt het leukste deel - Het kiezen van leuke motieven! In de waaier van het aanbod van de posters van Gallerix zul je iets kunnen vinden voor elke smaak en elke stijl, de keuzes zijn bijna oneindig. Durf om verschillende variaties te gebruiken en om verschillende motieven met elkaar te combineren, maar probeer toch een gemeenschappelijke eigenschap bij al je keuzes te behouden. Een categorie waar je makkelijk mee kan werken zij de zwart-wit posters. deze kunnen gemakkelijk gecombineerd worden met kleurrijke posters van andere categorieën zoals onze abstracte, natuur of foto kunst posters. Een andere goede tip die je kan gebruiken is een aantal tekst posters te gebruiken, hiermee maak je op een goede manier kleine onderverdelingen tussen het aantal foto’s. 

Veel geluk!