Vandaag tot 30% korting op posters
Geldig bij besteding vanaf 39 €.
Inspiratie voor de kinderkamers

Inspiratie voor de kinderkamers

Is het tijd om de kinderkamer te decoreren? Ben je nog op zoek naar inspiratie en slimme decoratie tips? Dan ben je naar de juiste plek gekomen! Lees onze gids waar we de 10 beste tips voor een succesvol interieur voor in de kamer van je kind hebben verzameld.

1. Denk aan benodigdheden (niet aan trends)
Wanneer je een kinderkamer gaat decoreren, zou je de noden van het kind moeten overwegen over de dingen die trendy zijn. Alle kinderen zijn anders en hebben andere noden omtrent het spelen en stimuleren. Dit kan een gezellige hoek zijn, een gepast bed, een speelzone, een grote zetel of een plaats om te studeren, afhangend van de leeftijd van het kind. Jonge kinderen hebben vaak een hoge nood voor veel plaats op de vloer, waar ze het meeste zullen spelen. Daarom hebben kinderkamers voor de jongste kinderen vaak nood aan open plaats op de vloer en een slim opbergsysteem dat verticaal gebouwd kan worden.

2. Personaliseer de kamer
Kinderen vinden het leuk wanneer ze zichzelf herkennen en de kamer wordt meer persoonlijk wanneer je kan zien wie er woont. Maak een ruimte waar ze de spullen, die ze op de kleuterschool of school maken, kunnen opbergen en hang hun creaties op een gestructureerde manier op.  Een mooi naamplaatje op de deur kan zowel persoonlijk zijn als garanderen dat het je kind enorm trots maakt op hun kamer!

Kinderposters voor de kinderkamers

@taamaraaa.a

3. Laat het kind kiezen
Het is natuurlijk een goed idee om je kinderen te vragen wat ze leuk vinden. Als het antwoord zwarte muren met doodshoofden en monsters is, hoef je dit niet tot in het detail te volgen, maar je kan zo wel eenvoudig extra inspiratie halen voor je eigen ideeën door de wensen van je kind! Vind je kind sterren en de ruimte leuk? Of misschien wel dieren en natuur? Waarom zou je dan de muren niet behangen in een trendy kleur met een mooi patroon van kleine sterren of geschetste dieren? Of hang posters op met motieven van de ruimte waar kinderen van houden. We hebben een groot aanbod van coole kinder posters zowel met motieven van de ruimte als motieven van dieren.

Leuke kinderposters

@kamila.byk

4. Vul de kamers met speelsheid en plezier
Het leven van een kind zou gevuld moeten zijn met speelsheid en liefde, hetzelfde geld voor hun kamer! Minimalistische trends zijn goed en wel, maar de kinderkamer moet vooral gedecoreerd worden met een focus op spelen en functies. Dus zorg dat er zeker genoeg praktische plaats en opslag is en decoreer met stijlvolle details gebaseerd op speelsheid en functie. Het hebben van een slimme opslag is belangrijk zodat kinderen eenvoudig hun favoriete speelgoed kunnen nemen, terwijl jij als ouder alles net en schoon wilt houden. 

5. Decoreer met een thema
Een goede manier om een gemeenschappelijke draad in je interieur te krijgen is om te starten met een thema. Het kan ruimte, natuur, een kleur of een interesse zijn. Als je je baseert op het thema, kan je erna keuzes maken voor de kleuren van de muur, ga je verven of behangen? en je kan speelgoed en decoraties vinden die in dit thema passen. In onze poster categorieën vind je eenvoudig posters die samen gaan als je een kleine kunst wand wilt maken of als je twee posters als een perfect paar wilt ophangen. 

6. Maak gebruik van de vloer
Plaats op de vloer is belangrijk voor functies en voor stijl. Een mooi tapijt van de juiste soort is een goed startpunt. Kleine kinderen hebben grote speelzones op de vloer nodig en vaak zelfs effen oppervlaktes, dus een iets dunner tapijt dat ook makkelijk schoon te houden is, is hier waarschijnlijk de beste keuze. Oudere kinderen die liever niet op de vloer spelen hebben misschien een voordeel aan een iets dikker tapijt met lange haren dat gezellig aanvoelt om over lopen en zo een meer huiselijk gevoel geeft.

Decoreer de kinderkamer

@ooarven

7. Gebruik designs in functie
Er zijn genoeg stijlvolle meubels, planken, tapijten en opslag meubels die specifiek ontworpen zijn met kinderen in het achterhoofd. Praktische spullen hoeven niet lelijk en saai te zijn, stijlvolle design gadgets kunnen net zo kindvriendelijk zijn als de gebruikelijke gadgets. Waarom zou je dan niet ook voor een stijlvol opslag systeem kiezen in natuurlijke materialen en kleuren voor je kinderkamer?

8. Durf om patronen en kleuren te gebruiken
De ruimtes van kinderen zouden speels en inspirerend moeten zijn. Kinderen houden van kleuren en vormen, en in een kinderkamer kunnen we durven om een beetje meer uniek te zijn dan in ons ander interieur design, die vaak met schone natuurlijke kleuren in de scandinavische interieur design stijl is. Er zijn veel goed muur kleuren om uit te kiezen, of behangpapier met verschillende speelse patronen in stijlvolle kleuren. Je kunt ze dan complementeren met goed gekozen posters met motieven. Je kan onze volledige collectie van posters voor kinderen hier terugvinden. 

9. Slimme opslag
Nergens anders in het huis is een slim opslagsysteem zo belangrijk als in de kinderkamer. In een kinderkamer moeten we een ruimte creëren om te spelen en genoeg ruimte hebben op de vloer, dus een verticaal opslagsysteem maken is een goed idee! Zorg er ook voor dat je gebruik maakt van de plaats onder het bed, hier kun je met lades op wieltjes een hoop opslag creëren waar kinderen makkelijk aan hun speelgoed kunnen en waar jij het speelgoed dat ze niet dagelijks gebruiken in kan verstoppen. Een stijlvolle boekenplank op de juiste hoogte zodat de kinderen er ook aankunnen is een welgekomen detail in de meeste kinderkamers. 

10. Plannen voor de toekomst
Kinderen groeien en ontwikkelen snel. Dus wanneer je een kinderkamer gaat decoreren, moet je ook een zicht hebben op de toekomst. Misschien moet het bed wel vervangen worden door een groter formaat in een aantal jaren, of misschien is er een bureau nodig als het kind dichter bij een school leeftijd komt. Misschien moet de kleerkast groot genoeg zijn zodat deze tenminste 3-5 jaar lang gebruikt kan worden. 

Veel geluk met de kinderkamer!