Vandaag tot 30% korting op posters
Geldig bij besteding vanaf 39 €.
Selectie sorteren
Sluiten
Gebruik filter
Kleur
Oriëntatie
Sorteer
Gebruik filter
Henri Matisse Posters Posters
Het beste van kunst en design
Henri Matisse

Henri Matisse Posters

Hier vindt u een zorgvuldige selectie van posters met unieke kunst geïnspireerd door de Franse kunstenaar Henri Matisse, actief in Frankrijk aan het begin van de 20e eeuw. Henri Matisse werd geboren in Le Cateau-Cambresis in Frankrijk, maar verhuisde op jonge leeftijd naar Parijs om rechten te studeren. Hij is een van de meest vooraanstaande vroegmodernisten en werkte met verschillende kunstvormen, maar was vooral schilder. Poster Matisse is een van onze meest populaire producten in de categorie Abstracte posters.

Koop Henri Matisse poster


Posters geïnspireerd door Matisse

Henri Matisse werd bekend om zijn unieke gevoel voor kleur en vorm. Onze posters met motieven geïnspireerd door Matisse worden gekenmerkt door decoratieve abstracte vormen, vaak gebaseerd op zijn kunstwerken gemaakt in papier en collage. Zijn schilderijen hebben, zoals de meeste van onze posters, een helder kleurenschema waarbij heldere kleuren worden gecombineerd met abstracte objecten tot een uniek en decoratief expressionisme. Volgens Matisse is schilderen een ritmische opstelling van lijnen en kleuren op een plat vlak.

Het verhaal van de kunstenaar

Henri Matisse werd geboren in Le Cateau-Cambreses in Frankrijk in 1869. Op 18-jarige leeftijd verhuisde hij naar Parijs om rechten te studeren, maar na een periode van ziekte begon hij te schilderen, wat hem een ​​paar jaar later ertoe bracht om schilderstudies te beginnen aan de Academie. Julian in Parijs. Hij studeerde onder meer voor Odilon Redon en Gustave Moreau. Vanaf het begin van de 20e eeuw tot aan zijn dood in 1954 creëerde Matisse een serie schilderijen en kunstwerken die hem vandaag wereldberoemd hebben gemaakt.